Ervaringen van cliënten

Psycholoog Amersfoort - GZ-psycholoog Rob

Hieronder staan een aantal reviews van cliënten die hun ervaringen met mij en mijn praktijk delen. Als je deze leest, dan krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten. Voor meer reviews zie mijn profiel op therapiepsycholoog.Psycholoog Amersfoort – Rob

5 / 5 sterren –
“Toen ik steeds slechter ging slapen en ook het idee had dat mijn hoofd vol zat van het piekeren, heb ik mijn huisarts bezocht. Hij schreef me Oxazepam voor. Maar omdat dit niet langere tijd gebruikt mag worden, verwees hij mij ook naar een psycholoog om de oorzaken van de slaapklachten te achterhalen.

In behandeling bij Rob hadden de ontspanningstherapie en de Neurofeedback al na vier sessies een eerste resultaat. Ik kwam sneller en ook in een diepere slaap, later ook geleidelijk zonder medicatie. De gesprekstherapie leerde mij hoe ik beter met mijn zorgen en problemen (stress) kon omgaan. Door deze om te zetten naar oplossingen kon ik ze makkelijker loslaten, wat veel rust gaf in mijn hoofd.”
Psycholoog Amersfoort – Rob

5 / 5 sterren –
“Ik wilde een antwoord op de vraag waarom ik mij altijd zo onzeker voel, vooral bij alles wat nieuw is, in gezelschap van veel mensen en in contact met leidinggevenden op mijn werk. Omdat ik toch wel schroom had om naar een psycholoog te stappen (ik ben toch niet gek!?), heb ik eerst een vrijblijvend gesprek aangevraagd bij Rob. Dit voelde gelijk vertrouwd aan, ook omdat mij duidelijk werd gemaakt dat je problemen beter vroegtijdig kunt aanpakken in plaats van wachten tot ze zo verergeren, dat je er depressief van wordt of uitvalt voor je werk.

Met een verwijzing van mijn huisarts kon ik binnen twee weken aan de slag. Met de RET therapie die ook in een handige map zat, leerde ik om mijn gevoelens beter in balans te brengen met mijn gedachten. Met RET analyseschema’s kon ik mijn probleemsituaties goed in kaart brengen en deze op een andere (positievere) manier benaderen dan ik altijd gewend was. Na enkele weken stond ik al veel positiever in het leven.”
Psycholoog Amersfoort – Rob

5 / 5 sterren –
“In mijn baan als accountmanager was ik behoorlijk vastgelopen, ook door problemen in ons gezin en in mijn relatie. Ik voelde dat er aan alle kanten aan mij getrokken werd, ik ging slechter slapen en voelde mij uitgeput. Nadat mijn huisarts de diagnose surmenage (burnout) had gesteld, liep ik al bijna twee maanden thuis met een begin van depressieve klachten. Met antidepressiva (Zeroxat) zou het vanzelf wel beter met me gaan, zei hij. Ik kon inderdaad meer tot rust komen en wat beter slapen dan voorheen. Maar het idee om weer aan het werk te moeten vervulde mij met angst en onzekerheid.

Rob adviseerde mij om eerst maar ’s een paar keer bij mijn collega’s op het werk langs te gaan in de koffiepauze en daarna als arbeidstherapie voor twee halve dagen te beginnen met werkzaamheden zonder stress. In de wekelijkse sessies leerde ik om mijn stressbronnen te analyseren, beter met spanningen om te gaan en effectiever te communiceren. Hierdoor kon ik mijn eigen problemen sneller signaleren en oplossen. Ook moest ik leren wat het eigenlijk is om je goed te ontspannen en daar ook de tijd voor te nemen.

Door de Neurofeedback voelde ik mij vrij snel relaxter en kreeg ik ook zonder de Zeroxat een beter slaappatroon. Ik ben inmiddels weer grotendeels aan het werk en heb met mijn werkgever bedongen dat ik voorlopig de woensdag thuis mag werken.”
Psycholoog Amersfoort – Rob

4 / 5 sterren –
“In mijn jeugd was ik al bekend met angstcomplexen en hyperventilatie en ben ik langere tijd in therapie geweest. Desondanks bleef ik op latere leeftijd angstig en onzeker in onbekende situaties. Vooral reizen en bestemmingen buiten mijn woonplaats zoals vakanties waren bepaald geen pretje, ook al was ik met familie en bekenden.

De sessies bij Rob brachten mij als het ware meer in contact met mezelf. Ik kreeg inzicht in hoe angsten ontstaan en hoe ik ze vervolgens zelf in stand hield. Ook bleken er trauma’s uit mijn jeugd aan ten grondslag te liggen (ik was op school vaak het slachtoffer van pesten). Deze negatieve ervaringen zijn toen behandeld met EMDR-therapie. Ook bleken negatieve emoties zoals angsten te verminderen door een aantal Neurofeedback trainingen. De ademhalingstherapie (Biofeedback) hielp mij om me op kritieke momenten goed te ontspannen waardoor ik hyperventilatie en de angst voor een paniekaanval beter en op eigen kracht kon beheersen.”
Psycholoog Amersfoort – Rob

5 / 5 sterren –
“Mijn zoontje van acht was door zijn hyperactief gedrag vanwege ADHD moeilijk te hanteren zowel thuis als op school. Hij was bewegelijk en kon zich maar korte tijd concentreren. Thuis vergat hij de afspraken die met hem gemaakt werden waardoor wij als ouders steeds in herhaling vielen.

Na zeven tot acht behandelsessies met Neurofeedback hadden wij de indruk dat hij zich in alles rustiger ging gedragen, vooral ook omdat zijn leerkracht op school constateerde dat hij beter bij de les bleef. Door onze vrij uitgebreide aanvullende ziektekostenverzekering konden we onze zoon wat langer laten doorbehandelen om de effecten beter te stabiliseren. Een aantal slotsessies hebben wij uiteindelijk zelf moeten betalen, maar dat hadden wij er gezien de resultaten wel voor over.”
Psycholoog Amersfoort – Rob

5 / 5 sterren –
“Met onze dochter van dertien ging het in 2-HAVO steeds minder goed. Ze kwam vaker met onvoldoendes thuis dan voorheen, hoewel zij veel tijd aan haar huiswerk besteedde. Wij hadden als ouders de indruk dat zij erg haar best deed maar misschien ook wel op haar tenen liep. Toen zij enkele dagen voor een toetsweek last kreeg van slaapklachten en buikpijn hebben wij contact opgenomen met haar mentrix. Zij vermoedde dat faalangst een rol speelde in het functioneren van onze dochter. Voor advies en begeleiding kwam zij uiteindelijk bij Rob terecht.

Hierbij kreeg zij een beter inzicht in zichzelf en met name in haar laag zelfbeeld en perfectionisme waaruit haar faalangst voortkwam. Zij leerde hoe zij zich bij toetsen kon ontspannen en hoe zij zichzelf beter kon aansturen. Door de aanvullende Neurofeedback trainingen voelde zij zich vrij snel rustiger, meer ontspannen en verbeterde haar slaappatroon.”
Wil jij ook verandering?

Neem contact op
Meer over:

Psycholoog Amersfoort - Home

Psycholoog Amersfoort

Ik ben Rob, gz-psycholoog.

In mijn praktijk GZ-Psycholoog Amersfoort ontvang ik mensen met allerlei klachten voor therapie, emdr, neurofeedback en relatietherapie.

Psycholoog Amersfoort >>

Relatietherapie

Relatietherapie

Relatietherapie heeft meestal betrekking op twee partners, maar jullie kunnen bij mij ook terecht voor gezinstherapie.

Relatietherapie >>


Psycholoog Amersfoort
Ervaringen van cliënten
Na enkele weken stond ik al veel positiever in het leven ...
Neem contact op

✔ Vergoeding mogelijk
✔ Therapie op maat

psycholoog amersfoort Psycholoog Amersfoort
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 6 reviews
Ik ben aangesloten bij:

cbig-nip
psycholoog amersfoort GZ-Psycholoog Amersfoort
Nijverheidsweg-noord 60-69
3812 PM Amersfoort
Top