Stress-Burnout

Stress-burnout therapie Amersfoort

Stress therapie

Iedereen heeft weleens stress. De een kan er beter mee omgaan dan de ander. Soms is stress zelfs gezond, het helpt je om beter te presteren.

Als de eisen die aan je gesteld worden – of die je aan jezelf stelt – groter zijn dan je aankunt, is er sprake van ongezonde stress. Ongezonde stress kan tal van psychische en lichamelijke klachten veroorzaken.

Omgaan met stress kun je leren. Ik begeleid je om manieren te vinden die jou helpen om de spanning te doorbreken en positieve energie op te doen. Bovendien kun je werken aan het vergroten van jouw draagkracht, zodat je in de toekomst minder gevoelig bent voor stress.


Stress-Burnout

Burn-out therapie

Burn-out is een gevoel van leeg of opgebrand zijn. Doordat je een lange periode overbelast bent geweest (bijvoorbeeld door frustratie of stress) is je batterij leeggeraakt.

Je voelt je geestelijk en lichamelijk uitgeput. Opladen van je batterij lukt dan bijna niet meer. Een burn-out komt vooral voor bij mensen die alles goed en alles zelf willen doen, moeite hebben met nee zeggen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben.

Ook de omstandigheden op je werk kunnen van invloed zijn op het ontstaan van een burn-out. Als je weinig steun en waardering krijgt en weinig invloed kunt uitoefenen op je eigen werk, zijn dat factoren die meespelen.

Symptomen zijn:

✓ Extreme vermoeidheid
✓ Slaapproblemen
✓ Verminderd zelfvertrouwen
✓ Somberheid

✓ Moeilijk ontspannen
✓ Prikkelbaar
✓ Lichamelijke klachten

Wil je je burn-out aanpakken? Wil je je weer energiek en geïnspireerd voelen? Ik begeleid je met een persoonlijk behandelplan, zodat je de stappen kunt zetten die jij nodig hebt.

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust even contact met mij op.


Rob Slootman

Neem contact op


Psycholoog Amersfoort
Ervaringen van cliënten
Na enkele weken stond ik al veel positiever in het leven ...
Neem contact op

✔ Vergoeding mogelijk
✔ Therapie op maat

psycholoog amersfoort Psycholoog Amersfoort
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 6 reviews
Ik ben aangesloten bij:

cbig-nip
psycholoog amersfoort GZ-Psycholoog Amersfoort
Nijverheidsweg-noord 60-69
3812 PM Amersfoort
Top